O nas

Stowarzyszenie na Rzecz Efektywności – ETA zostało powołane w celu działania na rzecz zwiększenia efektywności i konkurencyjności polskiej gospodarki, w szczególności poprzez promocję wykorzystania wysokowydajnych zasobów pracy, materiałów, energii i środowiska; wszechstronnego propagowania informacji i odpowiedniego działania w zakresie podnoszenia poziomu cywilizacyjnego Polski i jej regionów, z uwzględnieniem zasad zrównoważonego rozwoju; promocji i popierania rozwoju infrastruktury, w tym infrastruktury sieciowej.

Stowarzyszenie zajmuje się:

– propagowaniem informacji i działania w zakresie podnoszenia poziomu cywilizacyjnego Polski,

– promocją rozwoju nowoczesnej infrastruktury,

– realizacją projektów, spotkań eksperckich,

– współpracą przy realizacji wydarzeń dotyczących racjonalnego zarządzania gospodarką.

Stowarzyszenie współpracuje zarówno z administracją rządową, instytucjami branżowymi jak i niezależnymi ekspertami, m.in: Ministerstwo Energii, Ministerstwo Rozwoju, Stowarzyszenie Energii Odnawialnej, Forum Rozwoju Efektywnej Energii Zrównoważonego, Europejski Instytut Miedzi, Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej

Instytut im. E. Kwiatkowskiego

Instytut im. E. Kwiatkowskiego, to niezależny think-tank zajmujący się badaniami nad gospodarką, ze szczególnym uwzględnieniem energetyki. Instytut powstał z inicjatywy śp. prof. Krzysztof Żmijewski. Jednym z ważniejszych celów Instytutu jest podnoszenie świadomości społeczeństwa w obszarze rozwoju infrastruktury gospodarczej kraju, bezpieczeństwa energetycznego i rozwoju rynku ze szczególnym uwzględnieniem zachowania zasad zrównoważonego rozwoju.

Instytut im E. Kwiatkowskiego funkcjonuje w ramach Stowarzyszenia na Rzecz Efektywności – ETA, które zostało powołane w celu: działania na rzecz zwiększenia efektywności i konkurencyjności polskiej gospodarki, w szczególności poprzez promocję wykorzystania wysokowydajnych zasobów pracy, materiałów, energii i środowiska; wszechstronnego propagowania informacji i odpowiedniego działania w zakresie podnoszenia poziomu cywilizacyjnego Polski i jej regionów, z uwzględnieniem zasad zrównoważonego rozwoju; promocji i popierania rozwoju infrastruktury, w tym infrastruktury sieciowej.