SR ds. ZRE

3 października 2014 w Ministerstwie Gospodarki odbyło się inauguracyjne posiedzenie Społecznej Rady ds. Zrównoważonego Rozwoju Energetyki, która została powołana w miejsce Społecznej Rady ds. Rozwoju Gospodarki Niskoemisyjnej.

– Doceniając Państwa wiedzę i doświadczenie z zakresu funkcjonowania krajowego sektora energetyki mam ogromną przyjemność zaprosić Państwa do udziału i aktywnej pracy w ramach Społecznej Rady ds. Zrównoważonego Rozwoju Energetyki – powiedział wicepremier, minister gospodarki Janusz Piechociński wręczając członkom nominacje.

Wicepremier Piechociński podkreślił, że najważniejszym zadaniem Rady będzie opracowywanie propozycji i koncepcji rozwiązań systemowych w obszarze polskiej energetyki w kontekście unijnych i międzynarodowych uwarunkowań.

Zapraszamy również do zapoznania się z informacjami na temat Społecznej Rady ds. Zrównoważonego Rozwoju Energetyki dostępnych na stronach internetowych:

Ministerstwa Gospodarki zobacz>>>>

Społecznej Rady ds. Zrównoważonego Rozwoju Energetyki zobacz >>>>